nedelja, 8. september 2013

Aleksandrov vrh (606 m)

Aleksandrov vrh je manj znan hrib nad Dobrno. Avto sva pustila na bencinski postaji pri vhodu v Dobrno, prečkala glavno cesto in sledila makadamski cesti v gozd. Pot s te strani ni markirana in se vije skozi pravo divjino. Gozd je res gost in temen, pot pa tako osamljena, da te prevevajo čudni občutki. Skoraj sva pohodila nekaj žab, srečala pa sva tudi mlado belouško. 

Čisto na koncu makadamske poti, po cca. 35 minut hoje, zasledimo prvo markacijo, pastirski klobuk (nikjer nisem našel razlage zakaj). Nato se po označeni poti najprej povzpnemo do Dobnika, nato pa v nekaj minutah dosežemo nerazgleden vrh. Z vrha sva nadaljevala proti Lanšperku, a že po nekaj metrih zavila levo dol na vlako in sestopila do izhodišča. Ker je odcep neoznačen, lahko nadaljujete do Lanšperka, od tam pa po označeni poti zaključite pot na Dobrni. Lepa krožna pot.




2 komentarja:

  1. Pozdravljen!
    Pastirski klobuk, kot ga imenujete je PLANINSKI KLOBUK, znak s katerim je označena Pot po obronkih občine Dobrna ali Pot od Miklavža do Miklavža. Med kontrolne točke spada tudi Aleksandrov vrh. Več o poti si preberite na spletni strani PD Dobrna.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pot poznam, prav tako spletno stran, kjer pa ne piše nič o markaciji. "Pastirski klobuk" sem povzel s tega bloga: http://pohribih.blogspot.com/2013/01/tretjic-na-basaliscu.html

    OdgovoriIzbriši